Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Fehér kenyér - fb

2015.09.14. 13:52 - NagycsaládosManó

-  60 dkg finomliszt,

- 10 dkg rétesliszt,

- 380 ml víz,

- 3 dkg élesztő,

- 2 lapos tk. só,

- 1tk cukor,

- 2 ek. étolaj

Egy nagyobb tálba beleméred a vizet,sót,cukrot,olajat,rá a liszt,élesztő ( a só nem érintkezhet az élesztővel). Jól összekevered,dagasztod,amíg el nem válik a tészta az edény falától.Praktikusabb géppel dagasztani,mert nehéz meló:) 20 percig pihenteted,majd átgyúrod. duplájára keleszted ....Ha megkelt,kilapítod,óvatosan,hogy kimenjen a levegő belőle Utána formára igazítod és egy szilikonos!!!! sütőpapírral kibélelsz egy jénait,vagy olyan edényt aminek teteje is van.Bevagdalod keresztben pl. 3x. Tetőt ráteszed és duplájára keleszted. Sütőt 230 fokra melegíted és ha megkelt a tészta a tetejét és a jénai tetőt bespicceled vízzel.Nem kell sajnálni,kell a gőz,hogy jól felemelkedjen. Tető rá és be a sütőbe! 10 percig 230 fokon sütöd,majd további 40-50 percig 200 fokon.Ha letelt az idő,leveszed az edény tetejét és még visszateszed kb. 5 percre,hogy szép piros legyen..Ha kész,újra lespicceled vízzel még forrón,hogy szép cserepes legyen,és rácson hagyod kihűlni. Az idők csak kb....mert minden sütő más!! azt neked kell kitapasztalni....

forrás: facebook csoportból

12027792_986381114756025_6180883118532450510_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr497787338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása