Kakaós – pudingos szelet
Hozzávalók a tésztához :
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 10 dkg kristálycukor,
- 1 db tojás.
- 2 ek. kakaópor,
- 1 evőkanál tejföl,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez :
- 2 cs. vaníliás pudingpor,
- 5 dl tej,
- 20 dkg kristálycukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 550-600gr tejföl
Elkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tészta elkészítése : a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben készült.
forrás: facebook, Andi konyhája