Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Mézes szezámos csirke - kínai (fb)

2015.09.04. 13:41 - NagycsaládosManó

Csirkefalatok mézes- szezàmmagos bundàban

Hozzàvalók:
50 dkg csirkemellfilé

A bundàhoz:
6 evőkanàl liszt
1,5 kàvéskanàl sütőpor
3 evőkanàl étkezési keményìtő
1 db tojàs
1 csipet só
1 evőkanàl olaj

A màzhoz :
4 evőkanál ketchup
3 evőkanàl méz
4 evőkanàl szezámmag

Elkészítés:
1.
A csirkemellet felkockàzzuk, sózzuk.

2.
Egy nagyobb tàlba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojàst, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszàt kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockàkat.

3.
A màzhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezàmmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy làngon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezàmmagos màzba, és tàlalhatjuk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr957760462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása