Csirkefalatok mézes- szezàmmagos bundàban
Hozzàvalók:
50 dkg csirkemellfilé
A bundàhoz:
6 evőkanàl liszt
1,5 kàvéskanàl sütőpor
3 evőkanàl étkezési keményìtő
1 db tojàs
1 csipet só
1 evőkanàl olaj
A màzhoz :
4 evőkanál ketchup
3 evőkanàl méz
4 evőkanàl szezámmag
Elkészítés:
1.
A csirkemellet felkockàzzuk, sózzuk.
2.
Egy nagyobb tàlba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojàst, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszàt kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockàkat.
3.
A màzhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezàmmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy làngon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezàmmagos màzba, és tàlalhatjuk is.