Hozzávalók:
* 0,5 kg pulykamell
* 3 dl joghurt
* 1 nagy vöröshagyma
* 2 gerezd zúzott fokhagyma
* 2 tk. méz
* 2 zsenge cukkini
* 10 dkg natur krémsajt
* 20 dkg feta sajt
* citromlé
* só
* bors
* olívaolaj
A pulykamellet vékony szeletekre vágom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.
A vöröshagymát nagyon apróra vágom és a zúzott fokhagymával együtt belekeverem a joghurtba, belecsorgatom a mézet is.
A pulykaszeleteket egy zárható edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, hogy mindenütt ellepje. Legalább egy fél napra beteszem a hűtőbe, de még jobb, ha előző este készítjük el.
A zsenge cukkiniket megmosom és héjastól hosszában vékony szeletekre vágom. Sózom, borsozom, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre téve a felesleges olajat leitatom róla. Megvárom míg langyosra hűl.
A fetát összekeverem a krémsajttal, friss citromlevet adok hozzá, majd a kihűlt cukkiniket megtöltöm vele és feltekerem.
A pácolt húst olajon kisütöm, de vigyázni kell, mert a joghurt miatt könnyen odaég.
A kisült pulykamellet a sajtos cukkinitekercsekkel tálalom.
Grillen sütve még finomabb.
forrás
/Az otthon ízei /