Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Pudingos csiga

2015.09.04. 13:07 - NagycsaládosManó

A tésztához

A pudinghoz

 

elkészítés

  1. A pudingot az előírás szerint elkészítjük. (Én mondjuk mindig mikróban főzöm, nem a tűzhelyen, hagyom picit kihűlni, jó sűrű pudingot főzök, így nem fog kipotyogni a töltelék a szeletből, amikor vágom fel.) Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen.
  2. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órát kelesztjük.
  3. A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot egyenletesen, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
  4. Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. A tetejét kis tejjel bekenjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, és kitesszük tányérra, lehet porcukrot is szórni rá. Letakarva alufóliával még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr17760306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása