A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 1.5 dl napraforgó olaj
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
- 2 ek cukor
A pudinghoz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
elkészítés
- A pudingot az előírás szerint elkészítjük. (Én mondjuk mindig mikróban főzöm, nem a tűzhelyen, hagyom picit kihűlni, jó sűrű pudingot főzök, így nem fog kipotyogni a töltelék a szeletből, amikor vágom fel.) Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen.
- Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órát kelesztjük.
- A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot egyenletesen, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
- Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. A tetejét kis tejjel bekenjük.
- Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.
- Sütés után hagyjuk kihűlni, és kitesszük tányérra, lehet porcukrot is szórni rá. Letakarva alufóliával még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- költség: 800 Ft