Vajas kekszek
Mi imádjuk a kekszet. Az egész család szereti és ezért próbálok állandóan újfajta receptet összeállítani.
De most ennél fogunk maradni, mert ez tökéletes. Az íze, az állaga, a megmunkálhatósága...egyszóval a legjobbak, amit eddig készítettem.
Egyszerűek, de mégis fincsik.
Hozzávalók: (7 tepsihez)
975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, zsugorfóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160°-nál légkeveréses, vagy 180°-nál alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.