-
A hozzávalókat összegyúrod, az olvasztott vajat én utoljára szoktam - jól kidolgozod, mig elválik az edénytől. kicsit meglisztezed a tetejét, konyharuhával letakarod és langyos vagy meleg helyen megkeleszted, kb 3/4-1 óra kell neki. Lisztezett deszkáraborítod, és pohárral vagy fánkszaggatóval, esetleg kanállal kiszaggatod. Kivajazol egy nagyobb tortaformát vagy lábost, sorba rakosgatod a tésztát, hogy összeérjenek, olvasztott vajjal megkened és cukros dióval megszórod a sorokat. Két-három sornál ne legyen magasabb, mert akkor lehet nem sül át. Előmelegített sütőben sütöd amig szép piros lesz, én hurkapálcával szoktam beleszúrni több helyen, ha nem ragad, már jó. Pudingot főzni hozzá.
Aranygaluska
2014.01.14. 12:30 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr255757939
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.