Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

A tökéletes túrós batyu (origo)

2013.10.29. 09:20 - NagycsaládosManó

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 3 óra

Alapanyagok (egy adag tésztához):

  • 350 g zsíros túró
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél vaníliarúd kikapart magjai (esetleg vaníliás cukor)
  • 1 tojás sárgája
  • 100 g mazsola

A mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), leszűröm és a túróhoz keverem.

A tésztát (kelt vagy hajtogatott) kinyújtom, a lehető legsarkosabbra és nagyjából 10x10-es négyzetekre vágom, a lehető legkevesebb leeső résszel.

A négyzet közepére nagy adag tölteléket kanalazok, két szemközti sarkát széthúzom.

Forrás: Táfelspicc

 

Az egyik sarkot behajtom.

Forrás: Táfelspicc

 

Végül a másik két sarkot is összehajtom, enyhén összenyomkodom, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Forrás: Táfelspicc

A hajtogatott tésztát 220, a keltet 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm, még melegen porcukorral meghintem.

Kávé mellé, uzsonnára, reggelire tökéletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr975604295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása