Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok (egy adag tésztához):
- 350 g zsíros túró
- 4 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél vaníliarúd kikapart magjai (esetleg vaníliás cukor)
- 1 tojás sárgája
- 100 g mazsola
A mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), leszűröm és a túróhoz keverem.
A tésztát (kelt vagy hajtogatott) kinyújtom, a lehető legsarkosabbra és nagyjából 10x10-es négyzetekre vágom, a lehető legkevesebb leeső résszel.
A négyzet közepére nagy adag tölteléket kanalazok, két szemközti sarkát széthúzom.
Forrás: Táfelspicc
Az egyik sarkot behajtom.
Forrás: Táfelspicc
Végül a másik két sarkot is összehajtom, enyhén összenyomkodom, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Forrás: TáfelspiccA hajtogatott tésztát 220, a keltet 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm, még melegen porcukorral meghintem.
Kávé mellé, uzsonnára, reggelire tökéletes.