Hozzávalók:
50 dkg alma
1 sütőpor
30 dkg liszt
1 evőkanál fahéj
5 dkg dió
kevés mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg liszt
1 evőkanál fahéj
5 dkg dió
kevés mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
vaj, liszt a formák kikenéséhez
Az almát hámozom, reszelem. Összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, pici citromlével, mazsolával,
és legalább 4 órán keresztül állni hagyom (de állhat egy éjszakát is, ha előző este bekeverem,
másnap reggel sütöm).
Ezután adom hozzá a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a durvára vágott diót.
Elkeverem, és vajazott lisztezett őzgerincformában,nekem kicsit több lett mint ami belefér, a mennyiség kb 4/5-e kell.előmelegített sütőben, kis vagy közepes lángon 35-45 percig sütöm (sütőtől függ).
Az utolsó 10-15 percben jó letakarni alufóliával, mert megéghet a teteje.(nekem nem volt gond ) A mazsola felét
helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel, pld. aszalt szilva jól illik hozzá.
Hűtőben sokáig elálló, finom sütemény, de jól tűri a mélyhűtést is, érdemes dupla mennyiségben sütni. Karácsonyra is remek.
2 db tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
vaj, liszt a formák kikenéséhez
Az almát hámozom, reszelem. Összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, pici citromlével, mazsolával,
és legalább 4 órán keresztül állni hagyom (de állhat egy éjszakát is, ha előző este bekeverem,
másnap reggel sütöm).
Ezután adom hozzá a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a durvára vágott diót.
Elkeverem, és vajazott lisztezett őzgerincformában,nekem kicsit több lett mint ami belefér, a mennyiség kb 4/5-e kell.előmelegített sütőben, kis vagy közepes lángon 35-45 percig sütöm (sütőtől függ).
Az utolsó 10-15 percben jó letakarni alufóliával, mert megéghet a teteje.(nekem nem volt gond ) A mazsola felét
helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel, pld. aszalt szilva jól illik hozzá.
Hűtőben sokáig elálló, finom sütemény, de jól tűri a mélyhűtést is, érdemes dupla mennyiségben sütni. Karácsonyra is remek.