Hozzávalók: egy csirkemell felkockázva
Bunda:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors
Máz:
2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag
Elkészítés:
Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni.
Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk.
Tanácsok: Nagyon egyszerű elkészíteni,kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen! ;))