Hozzávalók:
3 zsemle
3 sonka
3 szelet sajt + egy kevés reszelt a tetejére
1 pohár tejföl (a zsírosabbat raktam bele)
só
őrölt bors
vaj (Természetesen ki mennyit akar csinálni:)
Elkészítés:
A zsemléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsemlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsemlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, fűszerezzük a borssal, megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsemlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsemlékbe adagoljuk.
Én a sajtot a betöltött zsemlékre szórtam és sütöttem rá, és külön pírítottam meg a zsemlék tetejét is. A végén pedig ráhelyeztem mint "tetőt".