Hozzávalók:
- 30 dkg darált pulykahús
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- olaj
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
- tárkony
- 2 dl hosszú szemű rizs
- Tetszés szerint zöldségek:
- 10 dkg ceruzabab
- 20 dkg kelbimbó
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 15 dkg gomba
- darabka karfiol
- Valamint:
- 8 szelet bacon
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
Elkészítés:
A hagymákat olajon megpirítom, mehet bele a paprika, a paradicsom, a darált hús, sózom, fűszerezem és fedő alatt, néha kevergetve 5-6 percig párolom, majd belekerülnek a kisebb darabokra vágott, megpucolt zöldségek, és addig párolom együtt őket, amíg a levét elveszti. A kelbimbó és a ceruzabab a tetejére kerül, ezt nem rakom a húshoz.
A rizst megfőzöm sós vízben és leszűröm.
Egy tepsibe alulra öntöm a zöldséges-húsos keveréket, rásimítom a rizst, majd a zöldbabbal megszórom és a kelbimbókat is szépen elhelyezem rajta.
A tejfölt összekeverem a tojással, ezzel leöntöm az egészet, elsimítom, hogy mindenhova jusson, végül szalonnaszeletekkel beborítom, és egy kis tárkonnyal meghintem.
Alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és további 15 percig sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül.