Hozzávalók:
- 1 kg hús (csontozott csirkemell, disznó és marha is jó)
- 0,5 dl olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- bors
- majoranna
- rozmaring
- őrölt paprika
- édes és csípős chilipaprika
- só
- 1 db zöldparika
- 1 db tv paprika
- 1 db zöld kaliforninai paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ökölnyi karfiol
- 2 db paradicsom
- 1 dl sűrített paradicsom
- 1 kukorica konzerv
- 4-5 szem burgonya
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre dinsztelem, hozzádobom először a húst, épp hogy megpirítom, jöhet hozzá a répa és a karfiol nagyon apróra vágva, 2 evőkanál kukorica, ezt is kicsit pirítom, aztán mehetnek bele a szintén nagyon apróra vágott többi zöldség, kivéve a burgonya, ezt csak negyedekbe vágom és úgy adom hozzá. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítem, kb. 1 órát főzöm. Tésztával tálalom.
Megjegyzés:
Csípősen szeretjük. Tejföllel. Jó étvágyat!