Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg rizs
- 4 kis csirkemellfilé
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 l csirkeleves (kockából)
- 1 csokor kapor
- 2 citrom
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A citromokat megmossuk, az egyik levét kicsavarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A rizst a levesbe keverjük, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Felforrósítjuk a vajat, megkapatjuk benne a citromszeleteket, és a kaporral együtt a levesbe keverjük.