Tésztához:
50dkg liszt
25dkg vaj
1,5 dl tej
1 db tojás
5dkg porcukor
2dkg élesztõ
csipet só
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt (futtasd fel az élesztőt), majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztõvel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. Elég addig pihentetni, amíg a tölteléket megcsinálod.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. Elég addig pihentetni, amíg a tölteléket megcsinálod.
Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája
Töltelék:
25dkg mák ill. dió
15dkg cukor
2 ek méz
mazsola ízlés szerint (5-8 ek)
reszelt citromhéj
1dl tej
A tejet mikróban felforrósítom, beleteszem a hozzávalókat, elkeverem és még egyszer átmelegítem, majd hagyom kihülni. Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett beiglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Száradás után 180 °C-on sütjük.
25dkg mák ill. dió
15dkg cukor
2 ek méz
mazsola ízlés szerint (5-8 ek)
reszelt citromhéj
1dl tej
A tejet mikróban felforrósítom, beleteszem a hozzávalókat, elkeverem és még egyszer átmelegítem, majd hagyom kihülni. Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett beiglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Száradás után 180 °C-on sütjük.