Hozzávalók:
- 10-12 db csirke felsőcomb
- szeletelt bacon (de e nélkül is nagyon finom)
- 1-1,5 nagydobozos tejföl
- 1 Knorr Francia hagymalevespor
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
Elkészítés
A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrüktől, és a zsírosabb részektől. Beszórjuk őket mindkét oldalukon kevés sóval, valamint ízlés szerint kakukkfűvel és bazsalikommal. Egy tepsi vagy hőálló tál aljára lefektetünk baconszeleteket, és ezekre tesszük a befűszerezett csirkecombokat. A tejfölben simára keverjük a hagymalevesport. A levesporban vannak sajtgombócok is, ezeket én reszelőn le szoktam reszelni és ettől még finomabb lesz a szósz, ezt is bele kell keverni a tejfölbe. Ha a tejföl nagyon sűrű, érdemes egy kevés tejjel felhígítani, hogy könnyebben el lehessen oszlatni majd a szószt a csirkecombokon. Mikor szépen befedtük vele a húst, akkor lefedjük, és 180 fokos sütőben szépen puhára sütjük, a végén még kicsit fedés nélkül pirítjuk.
Megjegyzés
A rizs is és a krumplipüré is szuper hozzá, érdemes mindkettővel kipróbálni, mert egész más lesz a különböző köretekkel az étel.
A recept Margit nevű barátnémtól való :) Jó étvágyat hozzá!