Hozzávalók:
- 1 kg csontos vagy kicsontozott tarja
- mustár
- só
- őrölt bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- borsikafű
- olaj
- vöröshagyma
- szalonna
Elkészítés
A tarját ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, kissé kiveregetjük, széleit bevagdoshatjuk. Mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, kevés őrölt borssal, mustárral, zúzott fokhagymával és a borsikafűvel. Ha friss fűszert használunk, azt apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban egymásra rétegezzük a befűszerezett szeleteket úgy, hogy közéjük 1-2 evőkanál olajat is locsolunk. A húsok mehetnek a hűtőbe, ahol egy éjszakán át pácolódnak.
Másnap tepsibe rakjuk a szeleteket, tetejükre tehetünk karikára vágott vöröshagymát pirospaprikával megszórva, illetve bevagdosott szalonnaszeleteket is. Csontos húsok esetén érdemes egy kicsit alufólia alatt sütni, majd azt levéve pirosra sütjük. Megsüthetjük grillen, tárcsán is.