Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Erdélyi tarja

2009.12.05. 10:10 - NagycsaládosManó

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos vagy kicsontozott tarja
  • mustár
  • őrölt bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • borsikafű
  • olaj
  • vöröshagyma
  • szalonna

Elkészítés

A tarját ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, kissé kiveregetjük, széleit bevagdoshatjuk. Mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, kevés őrölt borssal, mustárral, zúzott fokhagymával és a borsikafűvel. Ha friss fűszert használunk, azt apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban egymásra rétegezzük a befűszerezett szeleteket úgy, hogy közéjük 1-2 evőkanál olajat is locsolunk. A húsok mehetnek a hűtőbe, ahol egy éjszakán át pácolódnak.

Másnap tepsibe rakjuk a szeleteket, tetejükre tehetünk karikára vágott vöröshagymát pirospaprikával megszórva, illetve bevagdosott szalonnaszeleteket is. Csontos húsok esetén érdemes egy kicsit alufólia alatt sütni, majd azt levéve pirosra sütjük. Megsüthetjük grillen, tárcsán is.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr451575418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása