Hozzávalók:
- 1 szép nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 50 dkg burgonya
- 1 szép érett padlizsán (opcionális)
- só
- bors
- pirospaprika
- borsikafű
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 tojás
Elkészítés
Első lépésként (lehetőleg előző este, de legalább 2-3 órával korábban ) keverjük össze a húst az apróra vágott hagymával, ízlés szerint sóval. borssal, pirospaprikával és borsikafűvel (utóbbiból jó sokat javaslok). Ha ez megvan, mehet pihenni a hűtőbe. Következő lépés a burgonya lehető legapróbb kockákra vágása. Keressünk egy magasabb falú serpenyőt, és kezdhetjük is pirítani a húst forró olajon. Mikor elkészült hozzáönthetjük az apróra vágott burgonyát és egy kis vizet, épp hogy ellepje. Itt jöhet hozzá még egy kis só, hogy a burgonya is kapjon egy kis ízt. A célunk, hogy teljesen megpuholjon, és mivel nagyon apróra vágtuk, ez nem is lehet tőbb 10-15 percnél, ezalatt a víz is elfő róla nagyjából. Ha ez megtörtént, keressünk egy szép méretes tepsit, öntsük bele a burgonyás-húsos ragu harmadát, ide jöhet egy sor karikára vágott padlizsán, még egy harmad ragu, még egy sor padlizsán, majd a harmadik harmaddal zárjuk a sort. (itt jegyezném meg, hogy a nagymamám padlizsán nélkül készíti, tehát ez a rész opcionális). Majd az egész mehet is be az előmelegített sütőbe. Nem fog neki sok kelleni, mivel az alapanyagaink már gyakorlatilag készen vannak. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a 3-4 tojással, és kb. 15 perc után a muszaka tetejére locsoljuk. Mehet is vissza még jó 10 percre.