Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Brokkolival töltött canneloni / Szilvi

2009.11.26. 16:11 - NagycsaládosManó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 csomag cannelloni tészta
  • 1 kis fej hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregáno
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • kevés liszt
  • 2 dl tej
  • A besamelhez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 dl tej
  • szerecsendió
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés

A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott brokkolit hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg a brokkoli is megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm. Amíg hűl, elkészítem a besamelt: felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem.

A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a brokkolis-húsos masszát. Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr581554215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása