Hozzávalók:
- (10 szelethez)
- a tésztához:
- 3 tojás,
- 3 evőkanál porcukor,
- 3 evőkanál finomliszt,
- 1/3 csomag sütőpor,
- evőkanál cukor nélküli kakaópor,
- 0,5 dl olaj
- a krémhez:
- 25 dkg tehéntúró,
- 15 dkg porcukor,
- 20 dkg sütőmargarin,
- 1 citrom reszelt héja,
- néhány csepp citromlé
- a mázhoz:
- 4 dl szénsavas narancsízű üditőital,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 dl cukor
- a díszítéshez:
- 2 narancs
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk - az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük - és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 18-20 percig sütjük. A krémhez a túrót áttörjük. A porcukrot a puha margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összkeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl - ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük -, végül a tortára kenjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
elkészítés: 1 óra + hűtés