Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Birsalmás pulykafonat

2009.11.08. 12:14 - NagycsaládosManó

Hozzávalók

8 szelet pulykamell
bors
borsikafű
kevés étolaj
2 dl száraz fehérbor
3 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a birshez

1 kg birsalma
1 citrom
1 ek méz
1 csapott kk őrölt fahéj
6 szekfűszeg

Hozzávalók a tálaláshoz

1 dkg pirított mandulapehely
1 ek pertezselyem, finomravágva
 
 

Elkészítés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és meghitnjük borsikafűvel.
Minden szeleten –úgy, hogy a felső része egyben maradjon- hosszanti irányban három egyenlő csíkot vágunk, majd hármas fonással befonjuk. A végét hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
Serpenyőben 2-3 ek olajat forrósítunk és a húsfonatokat minden oldalrók megpirítjuk benne, majd az olajjal együtt sütőedényre tesszük. Aláöntjük a bort, mellé tesszük a megpucolt és elnegyedelt hagymákat, és a fokhagymát.
Lefedve, 180 fokos sütőben kb. háromnegyed órát sütjük, majd a tetőt levéve további 20-25 percig pirítjuk.
Amíg a hús sül, el tudjuk készíteni a birsalmát: meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és gerezdekre vágjuk. Azonnal a citromos vízbe dobjuk, kb 1 literbe. Beletesszük a mézet, fahéjat, szegfűszeget, a citrom héját és egy csipet sót. Puhára főzzük. Jól lecsepegtetve tálaljuk a húshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr341508819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása