Hozzávalók:
1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz
- A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
- Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
- Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk.