Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Zöldbabpaprikás - dívány

2015.03.17. 10:00 - NagycsaládosManó

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (esetünkben mirelit) 
30 dkg darált hús (csirke) 
2 fej hagyma 
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj 
1 zöldpaprika 
1 evőkanál pirospaprika 
só, bors 
tejföl a tálaláshoz

  1. A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
  2. Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
  3. Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  4. Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő.  Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr597277211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása