Apa-Titi receptgyűjteménye

Receptek gyűjteménye, amik tetszenek, vagy már kipróbáltunk.

Friss topikok

Linkblog

Töltött csirke töltés nélkül :-)

2013.11.29. 10:56 - NagycsaládosManó

toltott_csirke1
Ünnepi főételnek kiváló a most következő recept – de nem kell megijedni, alig időigényesebb, mint egy hétköznapi, egyszerű ebéd.


Hozzávalók a töltelékhez:
toltott_csirke2
30 dkg kenyér vagy 6 zsömle tejbe áztatva 
(annyi tejbe, amennyit magába szív, de még nem ázik szét)
3 egész tojás
1 kis üveg szeletelt gomba (konzerv)
1 nagy fej hagyma apróra vágva
só (mértékletesen, mert a hús leve is sós lesz)
1 csapott evőkanál majoranna
2 mokkáskanál őrölt bors
1 csokor apróra vágott petrezselyem

A hozzávalókat alaposan összekeverem.

Hat csirkecombot félbe vágok, tepsibe helyezek, majd sült hús-fűszersóval megszórom mindkét oldalukat. A húsdarabok bőrösebb felső felére egy kevés gulyáskrémet kenek, és megpucolt fokhagyma-gerezdeket teszek rájuk. Kevés olíva olajjal meglocsolom. A húsok közé tenyérnyi töltelék-pogácsákat teszek.

Alufóliával lefedem a tepsit, és 250 fokon sütöm először letakarva, majd kitakarom a tepsit, hogy a hús megpiruljon. A sütési idő nálam kb. egy óra.
Hat bőséges adag lesz. Nagymamám régen tepsiben sült krumplival tálalta, de én azt túlságosan laktatónak, nehéznek tartom, ezért sóskafőzeléket adok mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr25667222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása