Tejszínes-mustáros csirkeragu recept
hozzávalók / 4 adag
- 80 dkg csirkemell filé
- 500 g főzőtejszín
- 1 ek mustár
- 250 g csemegekukorica
- 15 dkg tömlős krémsajt (füstölt)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint (leheletnyi)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db vöröshagyma
elkészítés
- A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, műanyag tálba tesszük.
- Összeaprítjuk a vörös és a fokhagymát, összekeverjük a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan átforgatjuk a csíkokra vágott csirkemell filével. Pici tejjel lazíthatjuk a pácot.
- Serpenyőben olíva vagy napraforgó olajon fehéredésig pároljuk (enged annyi levet, hogy nem szükséges hozzápótolni), majd amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a kukoricát (a leve nélkül).
- Amikor a hús is és a kukorica is kellemes egyveleget alkotott, beletesszük az ömlesztett sajtot, jól összekeverjük és felöntjük a tejszínnel.
- Innentől számítva 5 perc, és kellemes krémes állagú ragut kapunk, ami nemcsak ízében isteni, látványra is étvágyhozó.
- Köretnek tészta, rizs is tökéletesen megfelelő. Tálalásnál ízlés szerint füstölt reszelt sajttal meghintjük.