Batyuban sült
Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1/4 kukoricakonzerv
- 1 fej hagyma
- kolbászkarikák
- sonka
- 3 evőkanál tejföl
- 1 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- kevés olaj
Elkészítés:
A paradicsomot, a paprikát és a sonkát feldaraboljuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját kibéleljük alufóliával úgy, hogy az alufólia másik felével majd be tudjuk csomagolni a batyut. Az alufóliát kicsit meglocsoljuk olajjal, ráhelyezzük a vékony hagymakarikákat. Ennek a tetejére helyezzük a kolbászkarikákat. Rászórjuk a kukoricát, a paprika-, paradicsom- és sonkadarabokat is. Megszórjuk a reszelt sajttal. A tejfölt összekeverjük a vízzel, a fűszerekkel és a szétpasszírozott fokhagymával, és meglocsoljuk vele. Ezután az alufóliát lezárjuk, és mehet is az előmelegített sütőbe. Kb. negyed óra elég neki. Kenyér nélkül is nagyon laktató.
Megjegyzés:
Készíthetjük darált hússal, burgonyával, cukkinivel, tojással vagy bármi mással, ami éppen eszünkbe jut! :)
A receptet Adrika, a fotót Konyhakutato küldte. Köszönjük!