Puha mézes: (Én 2 adagból sütök itthonra)
-30 dkg finom liszt (lehet ebből 10 dkg rozsliszt)
-10 dkg porcukor
-1 egész tojás
-5 dkg margarin
-10 dkg méz
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna (ettől lesz puha!)
-mézes fűszer 1-2 kávéskanál
a margarint a mézzel összemelegítjük NEM FŐZZÜK!!!!!
A hozzávalókat összegyúrjuk, legalább 1 éjszakát érdemes hűtőbe rakni, hogy a fűszerek megtegyék a hatásukat.
Nyújtjuk, szaggatjuk(persze kb .1 órát előbb a szobában kiengedjük),tetejét megkenjük egy újabb tojás fehérjével, (ha magokkal akarjuk díszíteni, akkor előbb mag utána kenés, ha mázzal akarjuk írókázni, akkor nem kell lekenni!!) zsírpapíros tepsire rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt arany barnára sütjük.
Tepsin hagyjuk egy kicsit hűlni.