Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).
Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.
Tanácsok:
Én most csináltam meg:) Nagyon érdekes, mert a tészta tényleg alulra került ,középen a krém és a tetején a hab:))
A párom szerint inkább olyan madártej jellegű az ize...
Nekem le kellett takarni fóliával, mert az első 20 percben már szint is kapott a teteje.
Langyosan még kicsit folyós a krém, de ha a hűtőbe teszük és hagyjuk teljesen kihülni, úgy vágható mint a krémes!
Sok sikert:D
TILOS KINYITNI A SÜTŐAJTÓT közben!
Intelligens krémes
2012.06.05. 15:03 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr554566996
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.