Hozzávalók: 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1,5 bögre liszt, 1 tojás, 1 sütopor, 1 kis só. Elkészítés: Mákos bögrés A hozzávalókat jól keverd össze, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tűpróbáig süsd. A tetejét megszórhatod porcukorral, vagy csokival is bevonhatod.
A fent említetteket összekeverjük, be a tepsibe, a tetejét megszórjuk kimagozott idény-gyümölccsel (meggy, cseresznye, ribizli, egres, őszibarack, alma stb. stb. stb.) Be a sütőbe, megsül, kész. Ha nincs gyümölcsöd, akkor a lisztből csak egy bögrényit vegyél és a gyümölcs helyett egy bögre őrölt mákot adj a masszába. Így is finom, persze ezt is meg kell sütni!
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre langyos tej
2 tojás
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
Bögrés süti
2011.10.02. 13:36 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr53271832
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.