Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
8dkg liszt,
1pupozott teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál mjoranna és törött fekete bors.
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt sajt
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1dkg vaj,
késhegynyi örölt köménymag.
Elkészítés: A megtisztított csirkét feldarabolom.A lisztet a füszerekkel és a tisztitott, aprora vágott foghagymával összekeverem.A csirkedarabokat egyenként megmártom a füszeres lisztben.Kivajazott tepsibe(vagy nagy tűzállo tálba)egymás mellé rendezem a lisztes husokat,a maradék füszeres lisztet pedig egyenletessen a tetejére szorom.Rákarikázom a megtisztitott vöröshagymát,rászorom a reszelt sajtot és olajjal elkevert tejföllel lelocsolom.A tepsire alufoliát boritok és elömelegitett,forró sütöbe közepes lángon 50 percig sütöm,majd a tetejét kicsit megpiritom.Sült burgonya,párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé.A salátárol sem szabad megfeletkezni! Rendkívül finom étel. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 60 perc
Nem lehet abbahagyni csirke
2010.12.16. 14:26 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr802519648
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.