1/2 kg liszt
1/2 kg krumpli
1/2 kocka margarin
1/2 cs. élesztő
1 dl tej
1 tojás
só
Kenéshez:
1 tojás
Elkészítése:
A krumplit főzzük meg sós vízben, tegyük bele a vajat, ha elolvadt törjük át.
Addig a tejbe rakunk pici cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, és én a robotgép spiráljával simára dagasztottam.
Letakartam és meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, de úgy hogy 3-4 szer áthajtogattam közben.
2 cm-e vastagra nyújtjuk (én vékonyabbra nyújtottam) és felvert tojással megkentem.
Előmelegített sütöben 200 C-on kb. 15 percig sütöttem, aztán 180 C-on kb. 5 percig (hőlégkeveréssel)
2 nagy tepsivel lett
Burgonyás pogácsa - Iza
2010.11.20. 08:32 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr232460591
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.