hozzávalók 4 főre
- 1 kg burgonya
- 300 g darált hús
- 200 ml paradicsomlé
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- bors
- Cayenne bors
- 1-2 tk szárított vegyes fűszer (rozmaring, oregánó, kakukkfű)
- 2 paradicsom
- 200 g crème fraîche
- 75 g reszelt sajt
- 125 g reszelt mozzarella
elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, és megszórjuk sóval.
- A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
- Felöntjük a paradicsomlével, és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
- A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk, és elrendezzük a darált húsra.
- Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel, és megszórjuk a sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt mozarellával, és további 10 percig sütjük.