Tortilla – A kukorica lepény, mindennek az alapja.
Amikor a lepény tenyérnyi, megtöltik és félbe hajtják az a Taco.
Amikor a lepény nagyobb, megtöltik és feltekerik, majd mind a két végét behajtják, akkor Burrito.
Amikor a lepényt megtöltik, majd feltekerik és forró zsiradékban kisütik, akkor Enchilada.
Amikor két lepény közé tölteléket és/vagy sajtot (ezen vitatkoznak a téma szakértői) raknak, majd serpenyőben vagy tepsiben átsütik, az a Quesadilla.
Amikor a lepényt olajban vagy szárazon kisütik, majd rétegezve megtöltik az a Tostada.
Amikor a lepényt háromszögletű darabokra vágják, olajban vagy tepsiben megsütik akkor Tortilla chips ami a Nachos alapja.
mexikói kaják
2010.03.20. 09:45 - NagycsaládosManó
A bejegyzés trackback címe:
https://titikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr291854049
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.