Hozzávalók:
· 30 dkg marhalábszár (vagy sertéslapocka, vagy sertéscomb)
· 1 nagy fej hagyma
· olaj
· pirospaprika
· 2 gerezd fokhagyma
· kömény
· 30 dkg zöldbab (vagy egy üveges)
· 30 dkg burgonya
· só
· babérlevél
· liszt
· 2dl tejföl
· 1 csokor kapor
Elkészítés
A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk. Az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és összekeverjük 1 evőkanál pirospaprikával.
Hozzáadjuk a húst, és visszatesszük a tűre. Kicsit megpirítjuk, átforgatjuk. 2 dl vizet öntünk hozzá. (Ha több a hús, akkor egy picit több vizet adunk hozzá), és sűrű lére főzzök. Hozzáadunk 1,5 liter vizet, beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk ételízesítővel, plusz a zöldbabot, a kockára vágott krumplit. Miután megfőtt, leöntjük a tetejét hideg vízzel, nehogy a zöldségek túlpuhuljanak.
Lisztes habarékot készítünk: 3 evőkanál lisztet elkeverünk kb. 1 dl vízzel. Legjobb, ha habverővel keverjük ki, akkor biztosan nem lesz csomós! A lisztes habarékhoz hozzákeverjük a 2 dl 20%-os tejfölt, és az apróra vágott kaprot, majd ezzel behabarjuk a levest.
Röviden felmelegítjük (nem szabad felforralni!), és azonnal tálaljuk.
(Ha nyáron készítjük, tálalás előtt megszórjuk apróra vágott, friss kaporral).