Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15dkg lágy margarin,
2 egész tojás,
5dkg cukor
A tetejére:
75 dkg túró,
5 tojás,
10 dkg aszalt vörösáfonya,
5 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kidolgozzuk, és kisújjnyi vastagra nyújtva tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2.) A tetejére szétválasztjuk az öt tojást: a sárgáját kikeverjük a cukorral, beletesszük a korábban leforrázott és lecsepegtetett áfonyát, majd keményre verjük a tojásfehérjét. Összekeverés után a tésztára simítjuk, és megszórjuk durva kristálycukorral. 180 fokon 55 percig sütjük. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és csak utána szeleteljük fel.