Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető kifli. Kenyérsütőgéppel is be lehet dagasztani a tésztát. Utána a szokásos duplájára kelesztés, formázás, ismét kelesztés, majd 200 fokos sütőben sütés következik.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 ek. tejföl
- 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
- 2 tk. só
- csipet aszkorbinsav
- 4 dkg olv. vaj vagy 4 ek. olaj
- 50 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 3 dkg élesztő
Időnként öregtésztát is teszek bele, 20 dkg-ot, az élesztőt ilyenkor lecsökkentem 2 dkg-ra.
A bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarlától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a szemközti csúcstól kicsit nyújtani kezdem, úgy folytatom a tekerést. Itt található videó a formázásról.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetem őket, ismét hagyom dulájára kelni, majd megszórom nagyszemű dekorsóval őket. 200 fokos, gőzös sütőben 15 percig sütöm a kifliket.
A bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarlától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a szemközti csúcstól kicsit nyújtani kezdem, úgy folytatom a tekerést. Itt található videó a formázásról.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetem őket, ismét hagyom dulájára kelni, majd megszórom nagyszemű dekorsóval őket. 200 fokos, gőzös sütőben 15 percig sütöm a kifliket.