Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- A töltelékhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 2,5 dl tejföl
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, a tojásfehérjét külön verjük fel kemény habnak, és úgy keverjük óvatosan a tésztába. 24 cm-es, kikent. lisztezett tortakarikában sütjük meg 180 fokos sütőben 35 perc alatt.
Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
A krém alapanyagait alaposan kikeverjük, majd a tésztát megtöltjük, kívülről is bevonjuk a krémmel. Tetejét porcukorral szórjuk meg.