- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor (ha több az sem baj :-))
- 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)
- 1 ek porcukor (szóráshoz)
elkészítés
- A cukorral ízesített langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, sót, majd a tejfölt, és fakanállal simára keverjük. (Mintha nokedlit kevernénk.)
- Kb 1 órára hűtőbe tesszük. Lágy tésztát kapunk. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, még negyed óráig kelesztjük.
- Olajban kisütjük. Porcukrozva, lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat!