hozzávalók / 8 adag
Töltelék
- 2 nagy db alma
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 1 dl víz
- 4 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál fahéj
Tészta
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára. Fontos, hogy a vizet fokozatosan keverjük hozzá, lényeg, hogy egy félkemény, jól nyújtható tésztát kapjunk.
Töltelék
- Az almákat apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral, kevés fahéjjal és egy kevés citromhéjat is reszelünk rá.
- Felöntjük a vízzel, és elkezdjük főzni. Forrás után még pár percig kell főzni.
- Egy ek. pudingport kikeverünk egy kevés vízzel, és hozzákeverjük az almához. Pár percig még főzzük, majd teljesen kihűtjük, ez fontos, mert ha melegen töltögetjük a tésztába, akkor átázik vagy deformálódik.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kis részeket kinyújtjuk, téglalap alakban a legszebb. Közepébe töltünk egy kanál almás szószt, összehajtjuk, a széleit kicsit felhajtjuk, lenyomkodjuk, hogy sütésnél ne folyjon ki az alma. Én a felhajtott széleknél villával kicsit megnyomkodtam, így a villa lenyomataitól jobban néz ki.
- Bő, forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedjük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.