Hozzávalók:
- 2,5 dl tej és 2,5dl víz
- 1 dl olaj
- 3 tk. só
- 1kg liszt
- 2 tk. cukor
- 4 dkg élesztő
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, összegyúrom a hozzávalókat, és hagyom kelni. Kinyújtani kör formára, derelyevágóval cikkekre vágni, és lehet tölteni, csavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, tetejét tejjel kentem meg, lehet rá magot szórni... 200 fokon kb 15perc.
(Limara alapreceptjét egyszerűsítettem, módosítottam)
Töki pompos feltét Limarától módosítva:
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 g fokhagyma
- csipet só
- őrőlt bors
- 5 dkg reszeltsajt
- 2 fej lilahagyma
- 10-15 dkg apróra vágott bacon szalonna
A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, a sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A kinyújtott tésztára kenem. Elrendezem rajta a karikára vágott lilahagymát, végül megszórom a jó húsos bacon szalonnával.
200 fokos sütőben sültek kb. 15 percig, vagy míg a kívánt színt elérik.