Hozzávalók:
- (a kacsasülthöz):
- 6 db kacsacomb
- 1 tv paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 pritamin (paprika)
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
- a (hagymás-tört burgonyához):
- 1 kg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- olaj
- só
Elkészítés:
(kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacombok tetejére tesszük.
3.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőzacskó 2 csücskét levágjuk (elég egy pici lyuk a távozó gőzöknek), és egy tepsibe tesszük az egészet. 1 óra 40 percen át, vagy ha úgy látjuk, hogy elbírja, 2 órán át sütjük a zacskóba pakolt combokat. Ha a zacskó felpúposodna, meg kell szurkálni spéktűvel! Ha letelt a sütési idő, a zacskót középen kettévágjuk és az időközben keletkezett szaftos lével alaposan meglocsoljuk a combokat. Még 10-15 percig pirítjuk, majd villával ellenőrizzük, hogy jól átsültek-e a combok, majd egy tálra szedve hagymás-sós tört krumplival és párolt lilakáposztával tálaljuk.
(hagymás-tört burgonya):
1.) A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, lehéjazzuk és a sajtreszelő legnagyobb fokán lereszeljük.
2.) A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a reszelt burgonyát, jól összekeverjük, megsózzuk, és azon melegiben tálaljuk.