Hozzávalók:
- 30-40dkg babapiskóta,
- 1-2dl kávé
- 2-3dl tej
- rumaroma
- 50 dkg mascarpone,
- 4 tojás,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- kb.6 evőkanál kristálycukor,
- kakaópor
Elkészítés
A tojás sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, cukorral és mascarponeval (alacsony fokozaton, mert különben túl folyós lesz a krém). Ezután a fehérjéket felverjük, és óvatosan a többihez adjuk és hűtőbe rakjuk.
Lefőzzük a kávét, ízlés szerint rummal és cukorral ízesítjük. Egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat (nem szabad túlságosan eláznia), és egy tál aljára rakjuk. Erre jön a krém, majd ismét babapiskóta, megint krém, stb stb. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor kakaóporral szórjuk meg.