Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell
- 8 szelet füstölt sajt
- 1 csomag aszalt szilva
- 8 szelet bacon
- 4 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 közepes alma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Keverjük jól össze, és terítsük egy tepsibe. A pulykamellet vékonyra szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre tegyünk egy-egy szelet füstölt sajtot, pár szem aszalt szilvát, és csavarjuk fel. Majd a pulykamelltekercseket egy-egy szelet baconnel tekerjük be. Az így elkészített tekercseket a hagymás-almára fektetjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, letakarjuk alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk. Krumplikrokettel vagy rösztivel tálaljuk.
Hasonlót csináltam én is/nem is egyszer/,de ha adhatok pár tippet,amitől finomabb lesz:egy pohárba teszek mézet,szerecsendiót,zúzott fokhagymát,borsot és ebbe rakom az aszalt szilvát fél órára.Szerintem próbálják ki.