Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhűtött sóskapüré
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 dkg vaj/olaj
- 2 db tojás keményre főzve és apróra vágva
- 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter csontlé
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- só
- cukor
- szerecsendió
- bors
- 1 teáskanál pirosarany
- 20 dkg vegyes (füstölt, trappista, camembert, eidami, emmentáli... stb) kockára vágva
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát , hozzáadjuk a sóskát, tovább pirítjuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, és kb. tíz percig főzzük. Közben a tejet és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a tűzről levett leveshez keverjük. Majd tűzre visszatéve felforraljuk. A levest csészékbe szedjük, és megszórjuk a kockára vágott tojással és sajttal. Pirítóssal/pogácsával komplett vacsora.