Tészta:
2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, kb. 1 dl tej
Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.
Krém:
1 csomag csokipudingpor, 3 dl. tej, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 6 dkg. vaj. (fél vajnál kicsivel több).
A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül
A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.
Máz:
3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej, 4 dkg. vaj ( a tízdekás vaj másik, kisebb fele).
A cukrot a kakaóval és a tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele.
A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük, és a mázzal megkenjük.