Hozzávalók:
4 db. csirkecomb kettévágva (alsó-felső), vagy mell
5 hosszúkásabb szál sárgarépa,
5 fehérrépa,
1 nagy zellergumó,
7-8 db. krumpli (ha kicsik egészben, ha nagyobbak ketté vagy négyfelé vágva) ,
1 karalábé,
4 db. cukkini,
kisebb fej brokkoli,
2 fej lilahagyma,
2 fej vöröshagyma,
só, bors, magyaros fűszerkeverék,
olaj,
fél deci víz
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, daraboljuk, sózzuk vagy vegetázzuk, tepsibe tesszük, 1 dl olajjal és kis vízzel átforgatjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére rakjuk.. Megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel, ha a zöldségre is megy nem baj, jobb íze lesz tőle. A húsok tetejét kicsit átkenjük olajjal, nem locsoljuk, mert már van az egész alján olaj, és az bőven elég. Lefedjük alufóliával, és kb 60percig 190 fokon sütjük. Majd levesszük róla az alufóliát és visszatéve a sütőbe addig sütjük míg a hús szép piros nem lesz.
(forrás fb.)